Steel Jazz Quartet

Steel Jazz Quartet & The Guests – Deva(RO)

Mircea Goian – bass și violoncel
Turi Zoltan – chitară
Călin Sân – claviaturi
Gabriel Hărăguș – tobe

Invitate: Cornelia Irimiea, Delia Baltariu şi Ana Maria Sân.Proiectul Steel Jazz a fost inițiat de către Mircea Goian la Hunedoara în anul 2010 și a avut mai multe variante de-a lungul timpului: Steel Jazz Trio, Steel Blues și Steel Jazz Quartet.
Programul grupului Steel Jazz Quartet a fost conceput ca o reprezentare a stilurilor Swing, Bossa Nova și Blues acoperind perioada anilor ’30-’40. Piesele care formează repertoriul grupului sunt din vremea în care se cânta in aceste stiluri.Pe lângă o serie de piese instrumentale reprezentative, majoritatea creațiilor abordate se axează pe lucrări de dans, care erau executate în cluburi, foarte numeroase la acea vreme, fiind scrise de compozitori care de cele mai multe ori erau și interpreți. În ultimii ani repertoriul grupului s-a îmbogațit și cu lucrări muzicale din creația blues.


Ținand cont de aptitudinile și de interesul membrilor actuali ai grupului Steel Jazz Quartet pentru aceasta perioadă muzicală, lucrurile au decurs firesc. Ar mai fi de remarcat faptul că orchestrațiile au fost adaptate la instrumentele la care cântă muzicienii, partea de improvizație rămânând la îndemâna interpreților.

La Deva Jazz Festival 2020, grupul vă propune şi lucrări in interpretare vocală susţinute de către Cornelia Irimiea, Delia Baltariu şi Ana Maria Sân.


În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2020, 28 August, ora 19:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2020: 27, 28, 29 și 30 August.