Botticelli Baby

Marlon Bösherz: contrabas / vocal

Alexander Niermann: trompetă

Jörg Buttler: chitară

Lucius Nawothnig: pian

Tom Hellenthal: tobe

Max Wehner: trombonBotticelli Baby a răspuns pozitiv invitației de a fi parte a festivalului nostru. Ei vor concerta pentru prima dată în România la Deva Jazz Festival și vor închide În Stil ediția 2020 a festivalului nostru.Lansați în zona Ruhrpott în 2018, cu un stil și un sunet inimitabil, Botticelli Baby și-au lansat albumul de debut „Junk” (Unique Records) primind aprecierea largă a criticilor. Au pornit anul 2019 în forță, performând un șir de show-uri sold-out în toată Germania. După ce au participat la peste 30 de festivaluri, precum jazzahead !, c / o Pop, Oldenburger Kultursommer și Festivalul Skandaløs, Botticelli Baby s-au aventurat dincolo de granița germană. Au petrecut restul anului pe drum, animând cluburi și festivaluri în aer liber cu sunetul lor dinamic.Albumul lor “Junk” a preluat și a prelucrat o varietate de stiluri, amestecându-le și dezvoltându-le într-un sunet propulsiv și exploziv, care a devenit marca Botticelli Baby.


La ce se poate aștepta publicul Festivalului de Jazz de la Deva când va ajunge trenul zgomotos Botticelli Baby? O dispoziție care se mărginește cu extazul. Găleți de transpirație. O meditație a sunetului care zguduie sufletul. Muzica este îndrăzneață și cinstită, pură și de înaltă calitate – și este puternică. Zvâcnește și înaintează ca o avalanșă. Este ceva de care să te bucuri, să experimentezi și să te lași purtat. Statul pe scaun este posibil, dar nu este ușor.Formația își schimbă direcția, se clatină și plutește înainte și veți avea nevoie în cele din urmă de aer, dar ei vor continua. Cei șase membri distincți dau tot ceea ce știu instrumentelor lor și nu renunță niciodată. Râd, se mișcă și cântă ca o unitate urlătoare și zguduitoare, iar publicul este mereu invitat să se alăture petrecerii lor.

Botticelli Baby mișcă!În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2020, 30 August, ora 22:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2020: 27, 28, 29 și 30 August.