Jeff Cascaro

Jeff Cascaro – love & blues in the city

Jeff Cascaro – voce, trompetă

Olaf Polziehn – pian

Stefan Rey – contrabas

Hans Dekker – tobeSolistul de jazz Jeff Cascaro a făcut ca soul jazz-ul să fie popular în Europa ca niciodată în ultimii ani. Acum apelează la jazz-ul clasic cu aceeași pasiune, dar rămâne fidel unei colorații de bază bluesy în selecția melodiilor și baladelor. Astfel, noul program de scenă “love & blues in the city” alternează între piesele de jazz clasice și numerele de rhythm’n blues sau blues. Însă muzica este cântată cu o lejeritate jazzistică și știe cum să combine casualitatea swingului cu asprimea pământeană a bluesului.Acest program variat este prezentat la Deva într-un cvartet splendid, cu mult spațiu pentru dinamică și subtilități vocale. Rezultatul este o muzică foarte emoționantă, cu o mulțime de părți dansante, amestecând părțile vocale cele mai fine cu improvizații. În centrul acțiunii se află vocea caldă a lui Jeff Cascaro, care acționează în tradiția marilor cântăreți de jazz. Muzică pentru orele târzii.


Jeff Cascaro a creat o estetică sonoră impresionantă cu albumele sale de studio din trecut. Albumele Soul of a Singer (2006), Mother and Brother (2008), The Other Man (2012) și Love and Blues in the City (2017) sunt documente sonore atemporale ale soul jazz-ului.


În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2020, 29 August, ora 22:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2020: 27, 28, 29 și 30 August.