Mike Godoroja & Blue Spirit

CONCERTUL SACRU DE BLUES

Este un spectacol acustic gândit de Mike Godoroja cu mulți ani în urmă in care si-a propus să aducă la rampă zona spirituală a acestui gen ce a devenit limbaj universal in zilele noastre.


• Mike Godoroja aduce pe scenă o serie de instrumente mai rar utilizate in blues-ul actual, propunând o intoarcere la rădăcinile acestei muzici, acolo unde simplitatea mesajului muzical se impleteste cu energia spirituală a cântărilor de tip gospelSunt 30 de ani de când Mike Godoroja face muzică și sprijină artiștii și muzica de calitate din România. A realizat timp de peste 25 de ani emisiuni de radio și televiziune despre muzică și artiști. A înregistrat cu Blue Spirit 8albume și a compus melodii pentru Iris, Felicia Filip si Blue Spirit. A fost producătorul muzical al evenimentelor care i-au adus în România pe Ray Charles, James Brown, ChickCorea, Zucherro, Big Mountain, Jimmy Smith, Steve Howe, Steve Hackett și David Palmer.

În concert Mike Godoroja & Blue Spirit ne vor încânta cu instrumente speciale.Hammond este o orgă electrică creată de Laurens Hammond și John M. Hanert în 1935.
Hurdy-gurdy datează din primele secole creștine, folosit ca acompaniament.
Vox Continental este o orgă electrică din 1957 la care s-au facut multe piese THE DOORS.
Harmonium: instrument de origine indiană, similar cu o orgă, dotat cu un burduf adițional,considerat tradițional în India, Pakistan, Nepal, Afganistan și în alte țări asiatice.
Ciggar-box guitar apare în America în timpul Războiului Civil.


În Biserica Greco-Catolică Immaculata Deva, la Deva Jazz Festival 2021, 24 August, ora 19:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2021: 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 și 29 August.