NOJAZZ

NOJAZZ sunt:

Claviaturi: Philippe BALATIER
Tobe: Pascal REVA
Saxofon: Philippe SELLAM
Trompetă: Sylvain GONTARD
Voce: JEFFREY20 de ani mai târziu și niciun rid …

Nu? Da! Salutare pământenilor, vă zâmbesc marțienii! S-au intors cei cinci neastâmpărați de la Nojazz, zguduind sunete și audiențe, tratând timpanele și globii oculari. Imprevizibili, irezistibili, incontrolabili, inimitabili, s-au întors pentru a ne conduce din nou în universul lor eclectic de electro, soul, funk, world music și … jazz, bineînțeles!


La trei ani după captivantul album “Soul Stimulation”, noul cocktail de umor de bună calitate produs de Nojazz se numește “Beautiful Life”, al 7-lea opus al acestor francezi, la șaptesprezece ani după ce au aprins scânteia cu “Candela”. În linie cu predecesorul său funky, acest nou album de studio se aventurează chiar mai departe în electro-jazz-world, marcă comercială a grupului, păstrându-și încă spiritul sentimental.


După ce ni s-a dezvăluit pe albumul “Soul Stimulation”, modul de a cânta profund funk a lui Jeffrey se liniștește pe albumul “Beautiful Life”. Liniile sale melodice navighează mai departe pe ritmuri percutante, chiar confuze, strecurându-se cu ușurință între riff-uri puternice de alămuri și aranjamente inteligent dezvăluite. Între o nebunie ușoară și un simț al colectivului, Nojazz dau măsura completă a talentului lor pentru ascultare și improvizație. Cu influența lor franceză originală, care a atras atenția lui Stevie Wonder, Maurice White (Earth, Wind & Fire), Mangu și Claude Nougaro, acestor băieți le place să surprindă, dar nu le place nimic mai mult decât să fie surprinși! Al 7-lea album al lui Nojazz răsună ca o invitație la călătorie, fiecare titlu evocând o cufundare în necunoscut, prin colaborările lor de-a lungul planetei pământenilor. Descoperim fațete muzicale neașteptate ale Braziliei (Outravida) și Africii (Meroe), călătorim cu rap american (Loose control), ne pierdem pe terenul familiar al dispoziției de Indiana, ne aventuram într-o junglă în piesa Crazy și literalmente decolăm pe frumoasele desprinderi din Daylight sau de pe primul single, Beautiful Life.Sunt jazz, Nojazz? În sensul libertății de ton, da. Dar mai ales funky, groovy, la modă și fericiți, ca această viață frumoasă (Beautiful Life) revigorantă. Alimentați de prietenie și maturitate, acești muzicieni înflăcărați, nebuni nu ezită să își asume riscuri, să livreze o partitură muzicală aventuroasă și fără limite. Sunet bun crescut cu deplină libertate, pentru a fi ascultat fără moderație! Mai ales cu acești monștri notorii ai scenei, albumul “Beautiful Life” ne promite un show live frumos.În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2020, 30 August, ora 22:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2020: 27, 28, 29 și 30 August.