Sorin Zlat Quintet

Vă invităm să-i ascultați în 1 septembrie 2019 la Deva Jazz Festival.

“Sorin Zlat Quintet-The Land of Dreams” & special guest from New York Gianluca Renzi

Sorin Zlat- piano & bandleader
Mihaela Alexa- voce
Sorin Zlat Sr.-saxofon
Gianluca Renzi-contrabas
Claudiu Purcarin-tobe

Sorin Zlat Quintet a luat ființă în anul 2008. In prezent componența grupului este urmatoarea: Sorin Zlat Jr. (pian si leader) , Mihaela Alexa (voce), Sorin Zlat Sr (saxofon), Gianluca Renzi (contrabas) si Claudiu Purcarin (tobe). La concertele pe care le-au sustinut in Romania, Europa si S.U.A grupul si-a propus si continua sa incante publicul cu compozitii originale, standarde de jazz, coveruri reorchestrate in maniera proprie si lucrari noi ce vor aparea pe urmatorul disc “The Land of Dreams”. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor cluburi si festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Garana Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Timisoara Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Bacau Jazz Festival, Danube Jazz Festival (Galati), Cikis Jazz Festival (Miercurea-Ciuc), Craiova Jazz Festival, Campina Jazz Festival, Ploiesti Jazz Festival, Vortex, Pizza Express, Ronnie’s Scott, Kings Place din Londra, Nardis Club (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin), Pera Fest (Turcia), Getxo Jazz Festival (Spania), Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, etc. Sorin Zlat a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard. In data de 28 mai 2017, Sorin a fost invitat ca headliner la festivalul din S.U.A ” Jacksonville Jazz Festival” sa concerteze in aceeasi seara si pe aceeasi scena alaturi de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio si The Commodores.


Sorin Zlat Quintet la Deva Jazz Festival în 1 septembrie 2019

Sorin Zlat Quintet la Deva Jazz Festival în 1 septembrie 2019

Publicată de Deva Jazz Festival pe Miercuri, 21 august 2019

Sorin Zlat (Pian) – Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator si castigator a peste douazeci de premii nationale si internationale, este unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz al momentului. A inceput studiile muzicale la varsta de sapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara si clarinetul la Liceul de Arta “George Apostu”din Bacau. Este absolvent al Facultatii de Muzica ”George Enescu” din Iasi, sectia clarinet clasic si masterand al Universitatii de Muzica din Bucuresti, sectia jazz, instrument-pian la clasa renumitului pianist si profesor de jazz Mircea Tiberian. Sorin a creat un repertoriu ce contine piese de jazz originale, precum si standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop si clasic, orchestrate pentru a reflecta stilul sau interpretativ unic care i-a adus recunoasterea instanta pe scena de jazz Europeana si Nord Americana. Printre numeroasele premii castigate de catre Sorin, mentionam Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu in cadul Competitiei de Jazz din Montreux (2015), precum si Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de catre Fundatia de Jazz Muzza. Demn de mentionat este faptul ca Sorin a fost nu numai primul pianist de origine romana, dar si primul pianist international care a castigat pentru prima data Marele Premiu in cadrul celui mai prestigios concurs de pian solo din S.U.A, ” The Great American Jazz Piano Competion”, o competitie cu o traditie de peste 30 de ani. In vara aceluiasi an, Sorin a lansat albumul Endurance ce contine piese solo, in trio, precum si compozitii personale, un album primit cu multă apreciere de către iubitorii de jazz. Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio, Gregory Porter, Richard Bona, Lalah Hathaway, The Commodores si multi alții.


Mihaela Alexa (Voce) a absolvit Conservatorul și masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, secția canto clasic. Este printre puținele soliste de canto clasic care a reușit să îmbine, dar și să diferențieze clasicul de muzica ușoară, jazz, pop, soul. A participat și a câștigat numeroase competiții de muzică clasică si jazz. În prezent este solistă (soprană) la Teatrul de Opera si Opereta „Nae Leonard” din Galați si Teatrul de Opereta din Bucuresti cu care susține frecvent numeroase concerte în țară și în străinătate. Debutul în jazz l-a avut în 2008 alături de Sorin Zlat , alături de care a susținu concerte în țară și în străinătate la cluburi si sali de concerte precum: Music Village Jazz Club ( Bruxelles), Birdland Jazz Club (New York), Insitutul Ghoete (Paris), B-Flat Jazz Club (Berlin), Craiova Jazz Festival, Galati Jazz Festival, Houston Jazz Festival etc.

Sorin Zlat Sr. (Saxofon) -Saxofonist de jazz, clarinetist, orchestrator si castigator a numeroase premii, a inceput studiile muzicale la frageda varsta de sapte ani, primele instrumente studiate fiind pianul si clarinetul la Liceul de Arta “Octav Bancila”din Iasi. Este absolvent al Facultatii de Muzica ”George Enescu” din Iasi, sectia clarinet clasic. Este un muzician cu o bogata experienta, având colaborări cu artisti romani de marcă, precum Ion Baciu Jr., Petrica Andrei, Marius Vernescu, Emil Bizga, Anca Parghel, Tudy Zaharescu, Marian Georgescu, Liviu Marculescu, Big Band-ul Radio și multe colaborări cu artiști din afara tarii (Luxemburg, Belgia, Olanda, Israel, Anglia, Japonia, Franța, Germania, Danemarca). In stilul sau interpretativ se pot regasi influente de la celebrii muzicieni de jazz precum: Charlie Parker, Sonny Stitt, Dexter Gordon, John Coltrane, Michael Brecker si multi altii. Un important premiu de mentionat este in anul 1979 unde a obținut Marele Premiu și Premiul pentru cel mai bun solist la Concursul de jazz de la Sibiu, alături de trupa de jazz-rock „Transfer” (cu care a avut numeroase concerte în țară, Europa, Asia și America). A participat la festivaluri de renume din tara si a cantat in cluburi celebre precum: Vortex Jazz Club si Pizza Express (Londra), Jazz Station Club (Bruxelles), Luxemburg Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Craiova Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival etc.

Gianluca Renzi (NY) – Contrabas- compozitor, aranjor și inginer de sunet stabilit în New York, este un muzician recunoscut la nivel internaţional. În cei 20 de ani de activitate a colaborat cu mari artiști de jazz precum: Chick Corea, Keith Jareth, Jacam Manricks, Kevin Hays, Ari Hoenig, Jon Davis, Loston Harris, Giovanni Mirabassi, Lukmil Perez, Alex Sipiagin, Gene Jackson, Orrin Evans, Rudy Royston, Mark Whitfield, Clarence Penn, Eliot Zigmud și mulți alții. Este inclus în site-ul international “All About Jazz” https://musicians.allaboutjazz.com/gianlucarenzi apare ca sideman, compozitor și solist pe albume celebre de jazz, și până în prezent a adunat peste 10 premii internaționale pentru activitatea artistică. A cântat la cele mai importante festivaluri de jazz din lume, cum ar fi: Umbria Jazz (Itlaia), Marciac Jazz Festival (Franța), San Francisco SFJazz (SUA), Richmond Jazz Festival (USA), Shanghai Jazz Festival (China), și multe altele.

Claudiu Purcarin (tobe) La 12 ani câştigӑ pentru prima datӑ Olimpiada Naţionalӑ de Muzicӑ. Experienţa tânӑrului baterist include colaborӑri cu Mircea Tiberian, Sorin Zlat, Pedro Negrescu, Marius Popp, Nicolas Simion, Marius Vernescu, Anca Parghel şi artişti pop, precum şi participӑri la festivaluri de jazz şi emisiuni de televiziune.


În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2019, 1 Septembrie, ora 22:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2019: 30, 31 August și 1 Septembrie.