Steel Jazz Quintet

La Deva Jazz Festival 2021, grupul vă propune piese blues şi lucrări in interpretare vocală susţinute de către Delia Baltariu.

Delia Baltariu – vocal

Mircea Goian – bass

Turi Zoltan – chitară

Călin Sân – claviaturi

Gabriel Hărăguș – tobeLa Deva Jazz Festival 2021 din partea gazdelor participă:

Steel Jazz Quintet – Deva (RO) Proiectul Steel Jazz a fost inițiat de către Mircea Goian la Hunedoara în anul 2010 și a avut mai multe variante de-a lungul timpului: Steel Jazz Trio, Steel Blues, Steel Jazz Quartet și Steel Jazz Quintet. Programul grupului Steel Jazz Quintet a fost conceput ca o reprezentare a stilurilor Swing, Bossa Nova și Blues acoperind perioada anilor ’30-’40. Piesele care formează repertoriul grupului sunt din vremea în care se cânta in aceste stiluri.Pe lângă o serie de piese instrumentale reprezentative, majoritatea creațiilor abordate se axează pe lucrări de dans, care erau executate în cluburi, foarte numeroase la acea vreme, fiind scrise de compozitori care de cele mai multe ori erau și interpreți. În ultimii ani repertoriul grupului s-a îmbogațit și cu lucrări muzicale din creația blues. Ținand cont de aptitudinile și de interesul membrilor actuali ai grupului Steel Jazz Quintet pentru aceasta perioadă muzicală, lucrurile au decurs firesc. Ar mai fi de remarcat faptul că orchestrațiile au fost adaptate la instrumentele la care cântă muzicienii, partea de improvizație rămânând la îndemâna interpreților.


În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2021, 26 August, ora 19:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2021: 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 și 29 August.