Vik Vibes Quartet

Viktorija Gecyte va concerta la Deva Jazz Festival în seara de 28 august 2020 cu al său Vik Vibes Quartet în următoarea componență:

Viktorija Gečytė – voce
Nicholas Thomas – vibrafon
Peter Giron – contrabas
Mourad Benhammou – tobe

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că Viktorija Gecyte (Lituania) a confirmat că va concerta în Parcul Cetății Deva în seara de vineri 28 august începând cu ora 20.30. Vik e o artistă complexă, posesoare a unei voci catifelate, de o eleganță rar întâlnită.Câteva date despre Viktorija Gecyte:

Câștigătoare a Premiului Concursului de Jazz Vocal Sarah Vaughan 2019

Vik a avut premiera publică la vârsta de cinci ani în Lituania natală și a fost prezentată în mod regulat la televizor, în copilărie. În adolescență și-a făcut școala în jazz-ul global făcând autostopul la festivaluri de muzică din țară și a început să-și construiască un repertoriu cântând cu diverse trupe live.


La nouăsprezece ani, datorită unei burse a Colegiului Lafayette din Pennsylvania, Vik s-a mutat în SUA și s-a transferat în scena jazz-ului din zona New York-ului, în timp ce își câștiga diploma în Matematică-Economie. După absolvire, s-a stabilit la Paris și a început să interpreteze pe plan internațional.


Din 2008, Vik face turnee și înregistrează cu contrabasistul veteran american Gene Perla, care anterior concertase cu Elvin Jones, Sonny Rollins, Nina Simone și Sarah Vaughan. Al doilea album împreună, cu Edsel Gomez la pian și Adam Nussbaum la tobe, va fi lansat la începutul anului 2020 la P.M. Records.


Message to Deva Jazz Festival – hope to see you in two weeks in Romania!!! #flyingover ☀️😷🎶 #vikvibesquartet #devajazzfestival

Publicată de Viktorija Gecyte pe Joi, 13 august 2020

În 2013, Vik co-conduce un proiect ambițios de big band cu pianistul francez Julien Coriatt și Orchestra sa. Ea a contribuit ca textier și compozitor la călătoria exploratorie a lui Julien prin jazz, muzică clasică și folk, cu melodii în limba maternă. Albumul lor “Blue Lake” a fost lansat în 2015.


Big Band-ul Radioului din Frankfurt a invitat-o ​​să susțină două concerte în aer liber în Germania în 2018 și 2019.

Elegantă și în mișcare, Vik este adesea lăudată pentru postura ei, exprimarea excelentă, sincronizarea impecabilă și vocea joasă catifelată. „Ea este un act de clasă” – spune Festivalul de Jazz și Blues de la Edinburgh.


“Este prima dată când am aplaudat un solo de kazoo!” a exclamat Jeff „Tain” Watts după ce a auzit-o pe Vik performând. I-a fost dăruit primul său kazoo la Festivalul Burning Man în 2017.

Pentru Vik, cântatul este o conversație muzicală, un efort uman, o călătorie care nu se termină niciodată.


În Parcul Cetății Deva, la Deva Jazz Festival 2020, 28 August, ora 22:00. Intrarea liberă. Accesează programul complet de la Deva Jazz Festival 2020: 27, 28, 29 și 30 August.